به گزارش روابط عمومی شهرداری اسدیه، نشست هم اندیشی شهردار اسدیه و دکتر مهران نورآفر دامپزشک مستقر در شهر اسدیه با محوریت عقیم سازی سگ های بلاصاحب برگزار شد. شهردار اسدیه در خصوص سگهای بلاصاحب و ولگرد سطح شهر اظهار داشت شهرداری اسدیه بر اساس بند ۱۵ ماده ۵۵ قانون شهرداری ها و دستورالعمل طرح زندگی سگهای بلاصاحب که سال ۸۷ به دستگاههای اجرایی ابلاغ شده است اقدام به این امر می نماید اما این دستورالعمل تنها مختص به جمعآوری نبوده و شامل درمان و عقیم سازی می شود و می بایست بخش قابل توجهی از این سگها بعد از عقیم شدن، رهاسازی شوند.
صادقی خاطرنشان کرد: گشت و ناظرین ما در مناطق شهری با مشاهده سگهای ولگرد پیام میدهند و اکیپهای تخصصی در غالب عملیات زنده گیری وارد عمل میشوند و سگهای بلاصاحب را به سرپناه منتقل میکنند. سگهای ولگرد بیشتر در نوار حاشیهای هستند که در فصل زمستان برای غذا به شهر مراجعه میکنند. البته غذا دهی برخی از شهروندان که دلسوز هستند، باعث میشود، سگها به مجموعه شهری نزدیک شوند که از نظر عاطفی و انسانی ارزشمند است اما منطق اکوسیستم را به هم می ریزد.
شهردار با بیان اینکه سگهای بدون صاحب در پناهگاه، بعد از طی فرایند بررسی و عقیمسازی، پلاک گذاری و در چرخه رها می شوند، افزود: سگهای پلاک گذاری شده از نظر هاری و بعضی موارد مشکلی ندارد و پس از طی عمر طبیعی، خودبه خود از چرخه حیات خارج می شوند.
مسعود صادقی افزود: زنده گیری، غربالگری، انگل زدایی، انگل تراپی، عقیم سازی، واکسیناسیون هاری، پلاک گذاری و رهاسازی در محل زنده گیری در صورت پیدا نشدن سرپرست، پروسه کامل عقیمسازی سگها است که میتوان در مکان اختصاص یافته برای اجرای این مراحل، نسبت به ساماندهی این دسته از حیوانات اقدام کرد.
وی افزود: باتوجه به توانایی بالای باروری سگها و وجود بیماریهای مشترک این حیوان با انسان باید با اجرای طرح عقیمسازی و غربالگری برای کنترل جمعیت و حذف سگهای دارای بیماری صعب العلاج و غیر قابل درمان اقدام شود ضمن اینکه پلاک گذاری و واکسیناسیون سگها موجب رفع نگرانی و امنیت خاطر شهروندان میشود.
مهران نورآفر در تعریف حیوان ولگرد گفت: اگر بخواهیم تعریفی از سگ های بلاصاحب داشته باشیم، به حیواناتی اطلاق می شود که تحت مراقبت فرد خاصی نیستند و در محیط پرسه می زنند و سازمان دامپزشکی تاکید دارد که جمعیت بیش از حد ظرفیت ایستگاه ها باعث مخاطرات جدی برای انسان می شود، از طرف دیگر مخاطرات بهداشتی، اجتماعی و سیاسی را هم به دنبال دارد و نهایتا جان حیوان به خطر می افتد.
نورآفر ادامه داد که اگر سگ های بلاصاحب تحت مراقبت بهداشتی قرار نگیرند، یعنی دارو و واکسن دریافت نکنند برای افراد ایجاد خطر می کنند. ترشحات، بزاق، مدفوع، اداره و خون این حیوانات می تواند آلوده باشد و انواع آلودگی ها را که شامل انگل و ویروس و باکتری هستند را به صورت مستقیم و غیر مستقیم به انسان انتقال دهند. هاری به عنوان خطرناک ترین بیماری ویروسی است که از حیوان به انسان منتقل می شود که اگر مراقبت سریع و واکسیناسیون آن به موقع اتفاق نیافتد مرگ فرد گزیده شده حتمی خواهد بود. مهران نورآفر اضافه کرد: شهرداری در خصوص مدیریت وضعیت سگ های بلاصاحب نسبت به سالیان گذشته موفق بوده حتی پناهگاه تعبیه شده هم محل مناسبی برای این سگ هادر سطح شهر است دستگاههای متولی این مساله که وزارت کشور و شهرداری ها هستند باید طوری مدیریت کنند که سگ ها را به اماکن عمومی وارد نشوند.