14 دی 1403 7:26 ق.ظ

لوگوی سایت شهرداری اسدیه

.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری فارس از بیرجند، جوانی بهار عمر و فرصتی است که تنها یک بار در اختیار همه قرار می‌گیرد و چون به انجام خویش برسد، هرگز امکان تکرار نخواهد داشت.

هیچ دوره‌ای از زندگی چون روزگار جوانی، سرسبز و خرم نیست و هیچ انسانی همانند زمان جوانی، توانمند و پرانرژی نیست لذا بسیاری از پیروزی‌ها و کامیابی‌ها، تنها در سایه جوانی امکان‌پذیر است و بسیاری از آرزوها و هدف‌ها، فقط در فرصت جوانی قابل دست‌یابی است.

مگر غیر از این است که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند: “جوانان را باید در صحنه نگه داشت، مسأله مهم در امر سازندگی و بازسازی کشور، سپردن کارها به دست جوانان است”. آقایان مدیری که با توجه به سن و سال بالا همچنان طالب میز و کرسی خود هستید، بدانید جوانان با انگیزه زیادی می‌توانند از شما بهتر کار کنند.

رهبرانقلاب اسلامی سه ویژگی انرژی، امید و ابتکار را شاخص‌های جوانان برتر دانستند، مسؤولان تا چه حد به دنبال شناسایی این جوانان بودند و دردهای آن‌ها را شنیده‌اید؟ دردهای امروز جوانان دردهای آینده کشور است و درمان مشکلات آینده کشور درمان مشکلات امروز جوانان است.

به بهانه روز جوان با جوان‌ترین شهردار خراسان‌جنوبی به گفت‌وگو نشستیم.

افشین عابدینی شهردار 32 ساله اسدیه و دارای مدرک کارشناسی مدیریت برنامه‌ریزی امور فرهنگی است که در 19 آذرماه سال 1396 از سوی استاندار خراسان‌جنوبی به عنوان شهردار اسدیه منصوب شده است.

از جمله سوابق اجرایی این مدیر جوان می‌توان به مشاور عالی مدیر کل اوقاف و امور خیریه خراسان‌جنوبی، مدیر مؤسسه صندوق عمران موقوفات استان، مدیر پروژه ۱۴۱۹ واحدی مسکن مهر بنیاد توسعه و عمران موقوفات استان، مدیر امور کشاورزی شرکت صبح احرار جانبازان و آزادگان استان، عضو مجمع خبرگان کشاورزی استان و کشور، کشاورز نمونه استان در سال زراعی ۸۹_ ۹۰، مشاور امور جوانان و مدیر امور اجرایی دفتر امام جمعه در شهرستان خوسف، مشاور امام جمعه و مسؤول اجرایی دفتر امام جمعه در شهرستان درمیان و مسؤول معاونت امور جوانان بنیاد مهدویت در خراسان‌جنوبی نام برد.

فارس: تعریف شما از یک جوان انقلابی چیست؟

عابدینی: جوان انقلابی کسی است که پایبندی بیشتری نسبت به اصول و آرمان‌های انقلاب اسلامی دارد و برای حفظ دستاوردهای انقلاب احساس مسؤولیت بیشتری می‌کند، در واقع جوان انقلابی نسبت به محیط پیرامون و اتفاقاتی که رخ می‌دهد بی‌تفاوت نیست و برای رفع مشکلات تلاش می‌کند.

جوان انقلابی فردی با بصیرت، زمان شناس، آگاه به مسائل روز جامعه،  اهل ایمان، تفکر، تعقل، مبارزه در راه حفظ آرمان‌های انقلاب، عدالت خواه و عامل به دستورات اسلام و احکام شرعی و تابع محض ولایت است.

فارس: از دیدگاه شما یک جوان انقلابی در پازل احیا و معرفت‌سازی نسبت به گفتمان انقلاب اسلامی در عرصه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و غیره چگونه می‌تواند نقش‌آفرین باشد؟

عابدینی: جوان در عرصه‌های مختلف به شیوه‌های گوناگون می‌تواند ایفای نقش کند اما یکی از مهم‌ترین نقش‌هایی که می‌توان برای جوان انقلابی در جامعه متصور شد ارتقاء فرهنگ مطالبه‌گری در جامعه است.

در بحث مطالبه‌گری البته ممکن است تفسیرهای گوناگونی وجود داشته باشد اما آنچه که بیشتر حائز اهمیت است مطالبه‌گری عام است نه مصداقی و موردی.

به عبارتی جوان انقلابی باید مطالبات آحاد مردم را در نظر بگیرد نه مطالبات یک قشر و یا یک جریان خاص، البته در راه مطالبه‌گری و بیان خواسته‌ها و مشکلات همواره بی‌مهری‌هایی نیز توسط افراد مختلف ممکن است صورت پذیرد و توهین‌ها و تهمت هایی نیز متوجه جوانان انقلابی گردد که باید با سعه صدر با آن برخورد کرد و برای رسیدن به هدف نهایی از آن مشکلات چشم‌پوشی گردد.

در حوزه مسائل تخصصی نیز جوان می‌تواند به طرق مختلف ایفای نقش کند، به عنوان مثال: جوان انقلابی در باب مسائل سیاسی و اجتماعی در دو حوزه خارجی و داخلی باید همواره فرصت ها و تهدیدهای پیش رو را رصد نماید و برای ارتقاء امنیت و حفظ سیاست انقلاب از مسؤولین کشور مطالبه کند.

در حوزه اجتماعی باید با افزایش سطح معرفتی جامعه‌ نسبت به آرمان‌ها و اصولی که انقلاب براساس آن شکل گرفته  مردم را در مسیر صحیح هدایت نماید، در حوزه مسائل اقتصادی با محور قرار دادن منویات رهبر معظم انقلاب برای حمایت از  تولیدکننده ایرانی گام های مؤثر بردارد. در حوزه مسائل فرهنگی نیز انتظاری که از جوانان خصوصا جوان انقلابی وجود دارد، نگرش کلی به مسائل و مشکلات است و به عبارتی جوان انقلابی باید به دنبال مبارزه با جهل باشد نه مبارزه با جاهل به دلیل اینکه با ریشه‌کنی جهل سرنوشت یک ملت تغییر خواهد کرد و آن جامعه می‌تواند به سرمنزل مقصود که همان کمال و رستگاری است  رهنمون گردد اما مبارزه با جاهل همواره پرهزینه و چه بسا دشوار و ناممکن باشد.

 فارس:  چه برنامه‌هایی از سوی دشمن برای انفعال و ناامیدسازی جوانان انقلابی طراحی و یا به مرحله اجرا درآمده است؟

عابدینی: هدف اصلی دشمن از بین بردن نظام جمهوری اسلامی است و برای این امر هم سال‌هاست که تلاش می کند، اما این براندازی مقدماتی دارد که شاید مهم‌ترین آن ایجاد و گسترش نارضایتی عمومی در تمامی لایه های جامعه باشد، البته آنچه مسلم است این موضوع می‌باشد که جوانان بیشتر از سایر اقشار ممکن است تحت تأثیر تبلیغات دشمن قرار بگیرند چرا که جوان در شرایط کنونی با مشکلات متعددی در تأمین اشتغال و مسکن مناسب مواجه بوده و همین امر نیز به طور مستقیم بر روی مسأله ازدواج آن‌ها اثرگذار است.

جوان تحصیلکرده اعم از آنکه پایبندی بیشتری به اصول انقلاب دارد و همچنین جوانی که نسبت به اصول انقلاب حس مسؤولیت کمتری دارد با مشکلات یکسانی مواجه هستند. اگر از مشکلات فوق که برنامه کلی دشمن است گذر کنیم متوجه می‌شویم که دشمن برای جوانان انقلابی به صورت ویژه‌تری برنامه‌ریزی کرده است.

این برنامه هم ایجاد حس خیانت مسؤولین نظام به آرمان‌ها و باورهای جوان انقلابی است و در این زمینه می‌توان به خباثت بنگاه خبر پراکنی بی‌بی‌سی فارسی در تاریخ 13 خرداد 1395 اشاره کرد که این خبرگزاری اسنادی منتشر کرد که به زعم خودشان پرده از  ارتباط حضرت امام خمینی(ره ) با دو تن از رؤسای جمهور آمریکا برداشته بود، البته کذب این موضوع از مطالعه زندگی امام(ره) و سیر مبارزاتی ایشان به خوبی مشخص است اما هشداری است برای ما که بدانیم دشمن برای رسیدن به اهداف شوم خود از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کند و برای ایجاد حس خیانت نسبت به آرمان‌های انقلاب در جوانان حتی به تحریف شخصیت امام راحل نیز دست می‌زند تا بتواند در اردوگاه انقلابیون جوان رخنه و شبهه ایجاد کند.

 فارس: جوانان چگونه می‌توانند در راستای حمایت از کالای ایرانی نقش آفرینی کنند؟

عابدینی: رهبر معظم انقلاب اسلامی ابتدای هر سال  فتوایی صادر می‌کنند که عمل به آن بر همه آحاد ملت واجب است، اما جوانان بهتر و بیشتر از سایر اقشار می‌توانند برای تحقق این شعار تلاش کنند زیرا اگر جوانان که عمده نیروهای شاغل در کارگاه‌های تولیدی را تشکیل می‌دهند نسبت به آمیختن علم روز دنیا با تولید اقدام کرده و کالاهای با کیفیت تولید کنند قطعا با استقبال مردم مواجه خواهند شد و این موضوع می‌تواند سبب رونق تولید در کشور و ایجاد اشتغال پایدار گردد.

اینکه رهبری در راستای حمایت از تولید کننده ایرانی فتوا دادند و خطاب به ملت و مسؤولان فرمودند: باید از کالای ایرانی حمایت کنید و بیشتر تأکید ایشان بر مردم است، یک فرصت ویژه برای تولیدکننده نیز هست.

تولیدکننده‌ای که این چنین قاطعانه از سوی رهبر انقلاب مورد حمایت قرار می‌گیرد باید در راستای ارتقاء کیفیت محصولات خود تلاش کند تا مردم نیز از روی علاقه نسبت به خرید کالایش اقدام کنند، البته وظیفه جوانان انقلابی در اینجا از سایرین مشکل‌تر هست چرا که باید در راستای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب پیش‌قدم باشند و نسبت به حمایت از کالای ایرانی نیز اقدام عملی انجام دهند.

فارس: به عنوان یک مدیر جوان چه برنامه‌هایی برای بازگشت به ارزش‌های اول انقلاب و حذف دیوان‌سالاری زاید اداری در راستای ارتباط هرچه بیشتر با مردم انجام داده‌اید؟

عابدینی: هدف از تشکیل انقلاب اسلامی و حکومت دینی در واقع رساندن مردم به کمال و رستگاری در کنار تأمین اهداف مادی بود، انقلابی که برای تمامی ابعاد زندگی مردم برنامه دارد و صرفا در موضوعات مادی خلاصه نمی‌شود، انقلابی خدامحور که راه نجات و سعادت انسان‌ها را به صورت جامع و کامل در نظر می‌گیرد، در کنار توجه به نیازهای معنوی قاعدتا باید یک سری نیازهای مادی نیز محقق شود تا مردم از رفاه و آسایش در کنار امنیت و آرامش بهره ببرند، به همین منظور بر هر مدیری در جمهوری اسلامی واجب است متناسب با حوزه فعالیت خویش برای ارتقای کیفیت زندگی مردم تلاش کند، تلاشی که باید خالصانه و با نیت پیشبرد اهداف انقلاب و رضایت مردم توأمان باشد.

شهرداری اسدیه در حوزه کاری خود تلاش کرده تا اهداف انقلاب که خدمت صادقانه به مردم است را سرلوحه کار خود قرار دهد و برای ایجاد محیط زندگی زیبا و شایسته مردم تلاش کند.

در راستای ارتباط بیشتر با مردم نیز دیدارهای چهره به چهره با حضور در مساجد که کانون تجمع مؤمنین نیز هست انجام می‌شود و مردم مشکلات و دغدغه‌های خود را بدون واسطه گزارش می‌دهند، همچنین متناسب با نوع درخواست‌ها نیز سعی شده تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن، مشکلات مردم برطرف گردد.

منبع : خبرگزاری فارس